Home Arkitekture moderne Tirana Forever Green

Tirana Forever Green

1813
0
SHARE

dscn9571

Ndërtesa është pjesë e një plani ambicioz për rizhvillimin e kyeqytetit shqiptar në bazë të udhëzimeve të përfshira në masterplanit e Arkitekture Studio , e cili përfshin ndërtimin e dhjetë kullave në qendër të qytetit të Tiranës.

kulla-four-ever-green-15

Në vend të qelqit dhe çelikut të arkitekturës bashkëkohore, ndërtesa e ARCHEA Associati është frymëzuar nga tradita e mirëvendosur historike. Ndërtesa është 85 metër e gjatë dhe do të shërbejë si godinë shumëfunksionale. Në total ndërtesa zë një sipërfaqe prej më shumë se 12.400 m² dhe do të ketë 20 kate, në të cilat katër nëtokë. Kulla do të këtë 4 nivele parking nëntoksor, hapësira komerciale, dyqane, 7 nivele zyra, 8 nivele banimi dhe një hotel super luksoz në një pozicion panoramik ndaj qytetit.

Ndërtesa ka një dizanj tepër interesant pasi merr një sasi minimale të hapësirës publike në terren, me një ngushtim në bazë dhe zgjerim më tej më rritjen e lartësisë në një bazë simetrike, duke i dhënë një efekt skulpturor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here