Home I pakategorizuar SHPALLJA E FITUESVE – ÇMIMI EU MIES 2019

SHPALLJA E FITUESVE – ÇMIMI EU MIES 2019

465881
0
SHARE

ANNOUNCEMENT OF THE WINNERS – EU MIES AWARD 2019

Bruksel, 10 Prill 2019 

Në një konferencë për shtyp, të mbajtur në Bruksel në 10 Prill 2019, Komisioni Europian dhe Fundació Mies van der Rohe kanë shpallur Fituesin e Çmimit të Bashkimit Europian për Arkitekturën Kontemporane – Mies van der Rohe Award 2019.

  • FITUESI 2019

Transformimi i 530 Banesave – Grand Parc Bordeaux nga Lacaton & Vassal architectesFrédéric Druot Architecture dhe Christophe Hutin Architecture është fituesi i Çmimit të vitit 2019.

Projekti konsiston në transformimin e tri ndërtesave sociale rezidenciale me 530 banesa. Ndërtuar në fillim të viteve 1960, atyre u nevojitej një restaurim, pasi mundësia e prishjes u përjashtua. Shndërrimi i banesave, të gjitha të zëna plotësisht, nisi nga interiori, për t’u falur atyre disa cilësi të reja: më tepër hapësire, më shumë dritë, si dhe përmirësimi i pajisjeve.

  • ZHVILLIMI I ARKITEKTURËS

Çmimi Zhvillimi i Arkitekturës i vitit 2019 u fitua nga studio Toulouse BAST për Mensë e Shkolle – Montbrun-Bocage, Haute-Garonne, pranë Pyrenees, Francë. (FR)

Në këtë link do të gjeni (Press Kit): mies.link/PressKit_Winners

– Deklaratën për shtyp

-Foto të projektit

– Grafikë


Press Kit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here